Ik ga op reis en ik neem mee...

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 08:00

De vakantie komt eraan. Streeesss!! Wat een ontspannen periode zou moeten worden, is er voor mij eentje die spanning met zich meebrengt, zegt de innerlijke criticus.

Eindelijk, vakantieeee!! Het is tijd om te genieten, in de zon te zitten, af te spreken met vrienden en nieuwe energie op te doen, zegt mijn eigen ik.

Mijn hoofd slaat op hol. Naar wie moet ik luisteren?! Die keuze is aan jou. Maar misschien kan ik je met mijn tips op weg helpen om te kiezen voor de reis die jij stiekem wilt maken.

- Voorbereiding is een goede start! Bespreek jouw angsten en de potentiële moeilijkheden met jouw hulpverlener(s). Wees eerlijk want dat brengt jou letterlijk en figuurlijk naar de verste bestemming. Jouw hulpverleners helpen je heel graag op weg.

- Zorg ervoor dat je comfortabel slaapt. Neem eventueel jouw eigen hoofdkussen mee. Als je moe bent, is elke uitdaging er ééntje teveel. Niet teveel hoeven te denken betekent voor jou terugvallen in gewoontes die de eetstoornis je onlosmakelijk geven. En geef toe: op reis wil jij toch geen gewoontebeestje zijn? Ga op ontdekking!

- Geef ‘lege’ momentjes geen kans tot piekergedrag over eten, beweging, jouw lichaamsbeeld... Neem overal een notitieboekje bij de hand om jouw reiservaringen in te noteren. Zo schrijf je aan de mooiste herinnering voor na de reis en geniet je in het moment. Win-win!

- De avondmomentjes zijn vaak de moeilijkste om door te komen. Je hebt lekker (ja, geniet maar!!) gegeten, alle activiteiten vallen stil en jij denkt… Niet doen, lieve jij, STOP met denken! Beleef die romantische avond maar letterlijk. Verdwaal in een mooi verhaal en geniet van de mooie zonsondergang.

- Het is oké om een moeilijk momentje te hebben. Je helemaal losmaken van de eetstoornis lukt niet in één, twee, drie en dus ook niet op reis. Neem jouw hulpverlener mee in schriftjes en/of gedachten. Denk eraan: Jij staat er niet alleen voor!

Heb je genoten van de reis? Ja?! Geweldig! En de mooiste vakantieherinnering hoeft niet het einde van de reis te betekenen. Laat de zon in je hart! Geniet van het leven en zet de trip naar jouw mooiste bestemmingen maar verder. Jij bent het waard!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.