Vanavond ga ik uit!

De agenda’s van mijn vriendinnen staan vol van afspraakjes. Die van mij niet. Er staat slechts één afspraak in. En toch ben ik de hele week bezet, want ik moet me hiernaar ‘plannen’.

Lees meer »

De ES doet de schoonmaak

Ik hoor een stem in mijn hoofd die tegen me zegt: ‘De schoonmaak móet nu wel gebeuren!’ Moeten? Vraag ik mezelf af. ‘Ja, moeten!’, zegt mijn innerlijke criticus. En dus doe ik het maar.

Lees meer »

Gedachten onder woorden

Is dit gevoel herkenbaar? Je vond nooit de woorden om jouw gevoelens uit te drukken en opeens vind je die in een gedicht, een zin of kort stukje tekst. Je maakt een sprongetje van plezier. Eindelijk voel je je begrepen!

Lees meer »

Troost in een dessertje

Ervaar jij ook wel eens het gemis dat jouw smaakpapillen je geven? Tijdens onze afspraakjes tracht ik je op weg te helpen. Misschien kunnen deze geruststellende woorden je aanzetten om jezelf eens lekker te verwennen? En ik troost je nu al: als je even vecht tegen jouw innerlijke eetstoornisstem, geef ik je de mooiste gewaarwording in de plaats. Luister eens naar jezelf die je liefdevol toefluistert: I-tira-miss-you!! 

Lees meer »