Gedachten onder woorden

Gepubliceerd op 28 augustus 2023 om 08:00

Is dit gevoel herkenbaar? Je vond nooit de woorden om jouw gevoelens uit te drukken en opeens vind je die in een gedicht, een zin of kort stukje tekst. Je maakt een sprongetje van plezier. Eindelijk voel je je begrepen!

Een tip die ik jou wil meegeven: Zoek die in verschillende bronnen (boekjes, podcasts, films, liedjesteksten...) En vooral: bewaar ze! Schrijf die op, neem een digitale afdruk of leer ze uit het hoofd. De stukjes tekst zijn voor jou van onschatbare waarde en kunnen je helpen als je het eens moeilijk hebt; als jij de woorden opnieuw niet meer vindt. 

Ter inspiratie geef ik je graag een inkijk in mijn gedichtenbundel. Ik draag die kostbare stukjes tekst overal met me mee. Misschien verdwijnt jouw gevoel van eenzaamheid door woorden die jou omarmen.  

Omdat er liefde is, bestaat er geen voorbij. In alle eeuwigheid ben jij. (Toon Hermans)

Gedaan met vergelijken, 't laat je enkel blind verdwalen. De maan zal nooit de zon zijn en toch kunnen beide stralen. (Liz is More)

'Zal je dat wel kunnen?' vraagt de stem weer in mijn hoofd. Waarop ik vastberaden zeg: 'Ik heb het mezelf beloofd! (Liz is More)

Wees niet bang, maar wees nieuwsgierig. Ontdek wie je bent en wat het leven is zonder eetstoornis. Ontdek het! (Nora, vriendin)

Het is oké! (Lotte, diëtiste)

Je staat ervoor en je moet erdoor. (Olivia, ervaringsdeskundige) 

If the child in you wants to see the world, let it be. (Paul Michiels, The inner child)

Succes! Liefs van mij, xx

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.