Vanavond ga ik uit!

Gepubliceerd op 25 september 2023 om 08:00

De agenda’s van mijn vriendinnen staan vol van afspraakjes. Die van mij niet. Er staat slechts één afspraak in. En toch ben ik de hele week bezet, want ik moet me hiernaar ‘plannen’.

Nee, lieve jij, zo ga je het dus NIET aanpakken! Wat fijn dat je bent gevraagd voor het feestje. Geniet ervan!

Onderstaande helpende gedachten en handelingen zet ik even op een rijtje. Stel  hieruit zelf maar jouw menu voor de avond samen. Hopelijk ga je zo gemakkelijker de deur uit! 

  • Vertel aan een vriend of vriendin wat jouw grootste angsten zijn en verklaar de reden waarom je liever niet naar het feestje zou gaan. Als anderen weten waarmee je worstelt, creëert dat een gevoel van veiligheid op de avond zelf.
  • Zet de innerlijke criticus naast je. Die gast is niet gevraagd op het feest!
  • Doe iets aan waar JIJ je comfortabel in voelt. En wees vooral jezelf. Als je je graag eens opdoet, is dat helemaal oké. Ontdek jouw persoon in het uitgaan maar.
  • Ga bij mensen staan die je vertrouwt en fijn vindt. Als het gesprek gaandeweg uitbreidt in groepsgrootte, heb je alvast een veilig plekje bemachtigd. 
  • Weet je geen gespreksonderwerp, doorbreek dan geen stiltes met onderwerpen als het weer. Vakantieplannen of –herinneringen wekken heel vaak positieve gevoelens op. Je waant je in ontspannen oorden. Sfeer en gezelligheid: 10 op 10!
  • Als je twijfelt om een hapje te nemen, doe het dan maar. Twijfel betekent dat je het eigenlijk wel wilt. Als je meteen walging voelt opkomen, laat het dan maar liggen. Maar als je heel eerlijk bent…. 'Ik hebt het nog niet geproefd, dus ik denk dat ik het lekker zal vinden'. Keep that in mind!
  • Reflecteer na afloop van het feestje op de avond. Laat onrust over bepaalde gebeurtenissen (blikken, eetgelegenheden, gespreksonderwerpen…) niet borrelen in jezelf. Praat er opnieuw over met anderen. Zo voorkom je spanningen voor de volgende gelegenheid. 
  • En vooral: plan maar gauw een nieuw evenementje Als je schrik hebt voor iets, moet je het minstens twee keer doen.

By the way: Jij was beeldig die avond. Gewoon jezelf. En dat is zo speciaal!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.